Over inti

Binnen inti realiseert choreografe Anabel Schellekens sinds 2002 voorstellingen, projecten, fantasieën en educatieve omkaderingen. Heel vaak gaat ze een samenwerking aan met andere makers. Sinds 2016 zijn Natascha Pire en Katja Pire inspirerende artistieke partners.

Anabel als maker van projecten

Samen met een poëtische benadering van dans en beweging heb ik een fascinatie voor de ruimte en het publiek. Rechtstreekse communicatie met de toeschouwer speelt een belangrijke rol. Dit contact met het publiek was zeer dicht bij en direct bij de huiskamervoorstellingen Vous Permettez? en Marcella, en wordt voor elk project opnieuw ingevuld.

Ik plaats mijn werk in een ruimtelijke context die specifiek bij het project past. Dit leidt tot voorstellingen op diverse en soms ongewone plekken, van huiskamers, schuren, steenkoolmijn, stoffenwinkel en café… tot in het theater.

Dans is een taal die de toeschouwer een stroom van beelden en ervaringen meegeeft. Een spel van bevatten en ook ongrijpbaarheid. Dans moet je intuïtief begrijpen. Het is boeiend het overzicht en het detail tegelijk te tonen, omdat het detail onthult wat je niet kan verbergen. Die blik, een kleine zenuwtrek, of de glans van de vochtige huid vertelt evenveel als de hele choreografie. Omdat ‘inzoomen’ een textuur blootlegt, een sensibiliteit onthult, die maakt dat de danser zich kwetsbaar toont. Daarom speel ik vaak kort op het publiek. Ik wil graag een vorm van communicatie bereiken die warm is en alleen heel eerlijk kan zijn. Momentaan en direct.

De afgelopen jaren ging ik een samenwerking aan met  o.a. Thomas Devens, Guy Cools, Elise Caluwaerts, Ilythyia De Lignière, Bert Van Gorp, Kosmas Kosmopoulos, Giulia Sugranyes, Anton Van Haver, Natascha Pire, Mieke Versyp.

Anabel als Shiatsu begeleider en lesgever

In mijn dansopleiding ontwikkelde ik een fascinatie voor het lichaam en voor de energetische kracht die je met beweging en handopleggingsoefeningen kan bereiken. Dit was de aanleiding om ook een opleiding Shiatsu massage te volgen. Bij de artistieke projecten is de drijfveer er om mensen te bewegen door beelden en emoties. Met de vaardigheden en inzichten uit de Oosterse geneeswijzen wil ik mensen letterlijk in beweging zetten. De meridiaanyogalessen en stoelmassages zijn er om spanningen weg te werken, fysiek sterker en bewuster te worden en fysieke en mentale rust na te streven. Goed voor iedereen!

Mijn artistiek werk, de relaxatie en de massages waarin ik verdiepte, komen bij elkaar in een eigen taal, geënt op verbinding via beweging. Deze taal verwerkte ik in het project Bewogen.

Van hieruit groeide BEWOGEN (www.bewogen.be), de synergie tussen mijn artistieke ervaringen en mijn werk als docent en masseur.

Raken, bewegen, ontspannen, verbinden.

Workshops 

> lesgeven, workshops en yoga

Biografie 

artistiek parcours

overzicht gerealiseerde projecten binnen en buiten inti