Nieuws

Tijdens de Dag van de Dans op 25 april 2020 kan je Bewogen worden in De Westrand in Dilbeek.

Bewogen  is een verrassend en warm project over communicatie van mens tot mens. Een intense bewegingservaring die mensen niet onberoerd laat. En danservaring is helemaal niet nodig!  trailer 

Sinds april 2018 kregen ongeveer 220 mensen een individuele danservaring en waren nog eens evenveel mensen toeschouwer.

Met een subsidie van Vlaanderen en Québec voor podiumkunsten voor een jong publiek op zak trekken Natascha Pire en Anabel Schellekens eind februari 2020 naar Montréal. Ze ontwikkelen samen met het gezelschap Danse Carpe Diem Emmanuel Jouthe en Nicolas Labelle manieren om via hedendaagse dans kinderen betrokken te maken, bewust van hun lichamelijkheid, waardigheid en respect. MÜ is een verder onderzoek naar de synergie tussen contact en dans  voor kinderen tussen 10 en 13 jaar.

MÜ krijgt op 18 en 19 april 2020 een toonmoment tijdens het BLOK-BLOC-festival van Laika op het Kiel in Antwerpen. Iedereen vanaf 10 jaar kan dit beleven!

Ondertussen brengt Anabel Schellekens ook buiten een artistieke context mensen in contact met hun lichaam, gaande van diep ontspannende massage over bewustzijnstraining tot letterlijk bewogen worden door een danser.

Zowel als remedie tegen stres, spanning of stijfheid, of iedereen die gewoon zin heeft, kan bij haar terecht voor individuele sessies en workshops rond lichaamsbewustzijn, beweging, ontspanningstechnieken en yoga. Als ME-TIME moment of als aanvulling op een andere therapeutische behandeling of zorgbehoefte. Interesse? Contact: anabel@intivzw.be of 0486 98 40 54

Over inti

Binnen inti realiseert choreografe Anabel Schellekens sinds 2002 voorstellingen, projecten, fantasieën en educatieve omkaderingen. Heel vaak gaat ze een samenwerking aan met andere makers.

Anabel als maker van projecten

Samen met een poëtische benadering van dans en beweging heb ik een fascinatie voor de ruimte en het publiek. Rechtstreekse communicatie met de toeschouwer speelt een belangrijke rol. Dit contact met het publiek was zeer dicht bij en direct bij de huiskamervoorstellingen Vous Permettez? en Marcella, en wordt voor elk project opnieuw ingevuld.

Ik plaats mijn werk in een ruimtelijke context die specifiek bij het project past. Dit leidt tot voorstellingen op diverse en soms ongewone plekken, van huiskamers, schuren, steenkoolmijn, stoffenwinkel en café… tot in het theater.

Dans is een taal die de toeschouwer een stroom van beelden en ervaringen meegeeft. Een spel van bevatten en ook ongrijpbaarheid. Dans moet je intuïtief begrijpen. Het is boeiend het overzicht en het detail tegelijk te tonen, omdat het detail onthult wat je niet kan verbergen. Die blik, een kleine zenuwtrek, of de glans van de vochtige huid vertelt evenveel als de hele choreografie. Omdat ‘inzoomen’ een textuur blootlegt, een sensibiliteit onthult, die maakt dat de danser zich kwetsbaar toont. Daarom speel ik vaak kort op het publiek. Ik wil graag een vorm van communicatie bereiken die warm is en alleen heel eerlijk kan zijn. Momentaan en direct.

De afgelopen jaren ging ik een samenwerking aan met  o.a. Thomas Devens, Guy Cools, Elise Caluwaerts, Ilythyia De Lignière, Bert Van Gorp, Kosmas Kosmopoulos, Giulia Sugranyes, Anton Van Haver, Natascha Pire, Mieke Versyp.

Anabel als Shiatsu begeleider en lesgever

In mijn dansopleiding ontwikkelde ik een fascinatie voor het lichaam en voor de energetische kracht die je met beweging en handopleggingsoefeningen kan bereiken. Dit was de aanleiding om ook een opleiding Shiatsu massage te volgen. Bij de artistieke projecten is de drijfveer er om mensen te bewegen door beelden en emoties. Met de vaardigheden en inzichten uit de Oosterse geneeswijzen wil ik mensen letterlijk in beweging zetten. De meridiaanyogalessen en stoelmassages zijn er om spanningen weg te werken, fysiek sterker en bewuster te worden en fysieke en mentale rust na te streven. Goed voor iedereen!

Workshops 

> lesgeven, workshops en yoga

Biografie 

artistiek parcours

overzicht gerealiseerde projecten binnen en buiten inti

 cv Anabel Schellekens

Meridiaanyoga

START, PIMP, ACTIVEER JE DAG     met Do-In meridiaanyoga

Anabel Schellekens geeft Oosterse meridiaanyoga en verrijkt de les met principes uit hedendaagse dans, bodymind centering en mindfulness. De les vergroot de beweeglijkheid en de energiecirculatie van je lichaam. Je ontwikkelt bewustzijn, vitaliteit, kracht en souplesse. Je lichaam én geest worden rustig, wakker en alert.

elke woensdag van 9u15 tot 10u15 (behalve tijdens de schoolvakanties)
> in Danstuin, Tiensestraat 47, 3000 Leuven
> 11€ per les / 8€ per les in reeks trimester, probeer eerste les gratis
> geen ervaring vereist, iedereen kan instappen

>laat weten als je komt: 0486 98 49 54, anabel@intivzw.be

Wil je een werkdag vol energie maar toch ontspannen beginnen?
Of ben je op zoek naar een opwarming voor een repetitie of voorstelling?
Of wil je je medewerkers een aangename lunchactiviteit aanbieden?

NODIG DEZE LES UIT IN JOUW ORGANISATIE OF BEDRIJF

In de lessen combineer ik Oosterse meridiaanoefeningen met basisprincipes uit hedendaagse dans en body mind centering. De les vergroot de beweeglijkheid en de energiecirculatie van je lichaam. Een goede balans stimuleert de bloeddoorstroming en de immuniteit. Je lichaam krijgt meer bewustzijn, vitaliteit, kracht en souplesse. Je lichaam én geest worden rustig, wakker en alert.

> ontspannings- en activeringsles
> duur 1u15 of 1u30
> voor werknemers, acteurs, muzikanten, dansers,… voor iedereen!
> propere en verwarmde ruimte van minimum 6x5m (= 5 pers + 4m2 / extra persoon)
> 60€ per uur (exclusief BTW en vervoerskosten 0,35 €/km)

Graag meer informatie? Of een arrangement bespreken? Of meteen een les boeken?
Bel gerust op 0486/98 40 54 of mail naar anabel@intivzw.be

Stoelmassage

ONTSPAN. VERWEN. ENERGISE

Stoelmassage is een massagetechniek die ontstaan is uit een mix van Shiatsu – een Japanse acupressuurtechniek – en Westerse relaxatietherapie.

Deze combinatie zorgt zowel voor een ontspannend als een activerend effect. Door te werken op de rug, nek, hoofd, schouders, armen en handen verlicht ik spanningen in spieren en gewrichten. De bloedcirculatie en de circulatie van de energie in heel je lichaam verbetert. Ook je geest ontspant en krijgt meer veerkracht.

Je neemt plaats op een speciale ergonomische stoel die het hele lichaam ondersteunt. Hierdoor is een stoelmassage erg laagdrempelig. Je hoeft je niet te ontkleden en een inleidend gesprekje biedt ruimte voor vragen of opmerkingen.

> 15 of 20 minuten sessies op maat
> onmiddellijk resultaat: ontspannen én energiek weer aan het werk
> 3 à 4 personen per uur, vanaf 4 personen kom ik naar jouw organisatie
> 55€ per uur (exclusief BTW en vervoerskosten 0,35€/km)

Graag meer informatie? Of een arrangement bespreken? Of meteen een stoelmassage boeken?
Bel gerust op 0486/98 40 54 of mail naar anabel@intivzw.be