Nieuws

Anabel Schellekens werkt  samen met Natascha Pire en Katja Pire aan het project Bewogen.

Niet het kijken naar dans, maar het zelf ervaren van de beweging om zo geraakt te worden, dat is onze drijfveer. Eén op één ervaart de toeschouwer de choreografie die in zijn/haar eigen lichaam ontstaat.

De eerste reacties van mensen zonder danservaring waren verbluffend. Dit project is open voor iedereen van 9 tot 99 jaar, met of zonder beperkingen.

Ondertussen zijn er nog choreografen die Bewogen onder de knie hebben, waardoor we met 8 mensen tegelijk kunnen bewegen, en per bewogen persoon laten we één toeschouwer toe als getuige van deze intense ervaring.

trailer

Komende voorstellingen:

4 en 5 maart 2019 namiddag, Krokusfestival Hasselt

6 maart 2019 tussen 13u30 en 17u30, Spinragfestival, Kortrijk

27 april 2019, Dag van de Dans CC Hasselt

25 en 26 mei 2019, Le Channel, Calais

 

Voor meer informatie kan je contact opnemen: anabel@intivzw.be of +32 486 98 40 54

Over inti

Binnen inti realiseert choreografe Anabel Schellekens sinds 2002 voorstellingen, projecten, fantasieën en educatieve omkaderingen. Heel vaak gaat ze een samenwerking aan met andere makers.

Anabel als maker van projecten

Samen met een poëtische benadering van dans en beweging heb ik een fascinatie voor de ruimte en het publiek. Rechtstreekse communicatie met de toeschouwer speelt een belangrijke rol. Dit contact met het publiek was zeer dicht bij en direct bij de huiskamervoorstellingen en Marcella, en wordt voor elk project opnieuw ingevuld.

Samen met een poëtische benadering van dans en beweging heb ik een fascinatie voor de ruimte en het publiek. Rechtstreekse communicatie met de toeschouwer speelt een belangrijke rol. Dit contact met het publiek was zeer dicht bij en direct bij de huiskamervoorstellingen Vous Permettez? en Marcella, en wordt voor elk project opnieuw ingevuld.

Ik plaats mijn werk in een ruimtelijke context die specifiek bij het project past. Dit leidt tot voorstellingen op diverse en soms ongewone plekken, van huiskamers, schuren, steenkoolmijn, stoffenwinkel en café… tot in het theater.

Dans is een taal die de toeschouwer een stroom van beelden en ervaringen meegeeft. Een spel van bevatten en ook ongrijpbaarheid. Dans moet je intuïtief begrijpen. Het is boeiend het overzicht en het detail tegelijk te tonen, omdat het detail onthult wat je niet kan verbergen. Die blik, een kleine zenuwtrek, of de glans van de vochtige huid vertelt evenveel als de hele choreografie. Omdat ‘inzoomen’ een textuur blootlegt, een sensibiliteit onthult, die maakt dat de danser zich kwetsbaar toont. Daarom speel ik vaak kort op het publiek. Ik wil graag een vorm van communicatie bereiken die warm is en alleen heel eerlijk kan zijn. Momentaan en direct.

De afgelopen jaren ging ik een samenwerking aan met  o.a. Thomas Devens, Guy Cools, Elise Caluwaerts, Ilythyia De Lignière, Bert Van Gorp, Kosmas Kosmopoulos, Giulia Sugranyes, Anton Van Haver, Natascha Pire, Mieke Versyp.

Anabel als Shiatsu begeleider en lesgever

In mijn dansopleiding ontwikkelde ik een fascinatie voor het lichaam en voor de energetische kracht die je met beweging en handopleggingsoefeningen kan bereiken. Dit was de aanleiding om ook een opleiding Shiatsu massage te volgen. Bij de artistieke projecten is de drijfveer er om mensen te bewegen door beelden en emoties. Met de vaardigheden en inzichten uit de Oosterse geneeswijzen wil ik mensen letterlijk in beweging zetten. De meridiaanyogalessen en stoelmassages zijn er om spanningen weg te werken, fysiek sterker en bewuster te worden en fysieke en mentale rust na te streven. Goed voor iedereen!

Biografie 

artistiek parcours

overzicht gerealiseerde projecten binnen en buiten inti

lesgeven dans en yoga

 cv Anabel Schellekens

Workshops 

De voorstellingen worden vaak begeleid door een workshop, met als doel iedereen te laten kennismaken met hedendaagse dans en de context van de voorstelling. Een direct contact met de artiesten zelf is daarbij de troef.
> Vous Permettez: begeleidende workshop receptief, voor jongeren en volwassenen
> NU: begeleidende actieve workshops in de klas
> Move: begeleidende workshop 1: bouwspel, workshop 2: reflectie met de kinderen over abstractie en verbeelding
Anabel Schellekens geeft ook basisopwarming, yoga en hedendaagse dans. Meer lees je op  lesgeven dans en yoga.

Meridiaanyoga

START, PIMP, ACTIVEER JE DAG     met Do-In meridiaanyoga

Anabel Schellekens geeft Oosterse meridiaanyoga en verrijkt de les met principes uit hedendaagse dans, bodymind centering en mindfulness. De les vergroot de beweeglijkheid en de energiecirculatie van je lichaam. Je ontwikkelt bewustzijn, vitaliteit, kracht en souplesse. Je lichaam én geest worden rustig, wakker en alert.

elke woensdag van 9u15 tot 10u15 (behalve tijdens de schoolvakanties)
> in Danstuin, Tiensestraat 47, 3000 Leuven
> 11€ per les / 8€ per les in reeks trimester, probeer eerste les gratis
> geen ervaring vereist, iedereen kan instappen

>laat weten als je komt: 0486 98 49 54, anabel@intivzw.be

Wil je een werkdag vol energie maar toch ontspannen beginnen?
Of ben je op zoek naar een opwarming voor een repetitie of voorstelling?
Of wil je je medewerkers een aangename lunchactiviteit aanbieden?

NODIG DEZE LES UIT IN JOUW ORGANISATIE OF BEDRIJF

In de lessen combineer ik Oosterse meridiaanoefeningen met basisprincipes uit hedendaagse dans en body mind centering. De les vergroot de beweeglijkheid en de energiecirculatie van je lichaam. Een goede balans stimuleert de bloeddoorstroming en de immuniteit. Je lichaam krijgt meer bewustzijn, vitaliteit, kracht en souplesse. Je lichaam én geest worden rustig, wakker en alert.

> ontspannings- en activeringsles
> duur 1u15 of 1u30
> voor werknemers, acteurs, muzikanten, dansers,… voor iedereen!
> propere en verwarmde ruimte van minimum 6x5m (= 5 pers + 4m2 / extra persoon)
> 60€ per uur (exclusief BTW en vervoerskosten 0,35 €/km)

Graag meer informatie? Of een arrangement bespreken? Of meteen een les boeken?
Bel gerust op 0486/98 40 54 of mail naar anabel@intivzw.be

Stoelmassage

ONTSPAN. VERWEN. ENERGISE

Stoelmassage is een massagetechniek die ontstaan is uit een mix van Shiatsu – een Japanse acupressuurtechniek – en Westerse relaxatietherapie.

Deze combinatie zorgt zowel voor een ontspannend als een activerend effect. Door te werken op de rug, nek, hoofd, schouders, armen en handen verlicht ik spanningen in spieren en gewrichten. De bloedcirculatie en de circulatie van de energie in heel je lichaam verbetert. Ook je geest ontspant en krijgt meer veerkracht.

Je neemt plaats op een speciale ergonomische stoel die het hele lichaam ondersteunt. Hierdoor is een stoelmassage erg laagdrempelig. Je hoeft je niet te ontkleden en een inleidend gesprekje biedt ruimte voor vragen of opmerkingen.

> 15 of 20 minuten sessies op maat
> onmiddellijk resultaat: ontspannen én energiek weer aan het werk
> 3 à 4 personen per uur, vanaf 4 personen kom ik naar jouw organisatie
> 55€ per uur (exclusief BTW en vervoerskosten 0,35€/km)

Graag meer informatie? Of een arrangement bespreken? Of meteen een stoelmassage boeken?
Bel gerust op 0486/98 40 54 of mail naar anabel@intivzw.be