OPLEIDING dagelijkse praktijk – CONTACT EN BEWEGEN

In kleine groepen wordt gewerkt aan individuele vragen en noden.

LEREN              

De deelnemers krijgen tools en tips mee rond contact, intentie en bewegen op maat van personen met dementie of een beperking. Deelnemers geven aan waar ze op willen inzoomen. De dansers begeleiden hen in het toepassen van de  technieken.

OBSERVEREN – DOEN – VERDIEPEN    

De deelnemers krijgen vertrouwen en inspiratie om Stil Bewogen mee te nemen in hun dagelijkse zorg. Afhankelijk van de achtergrond (ergotherapeut, logopedist, verzorger,..) kan de toepassing een andere dimensie krijgen. Er is aandacht om te verdiepen op maat.

RESULTAAT      

De deelnemers krijgen inzicht en vertrouwen in hoe zij de fysieke dialoog en het moment van intens luisteren kunnen integreren in hun dagelijkse werk en in de omgang met personen met dementie. Het contact verdiept en verrijkt.

Uit de reacties bij Zorgbedrijf Antwerpen:

“Dit is echt interessant.”

“Heel fijn om nu zelf te ervaren.”

“Nu voel ik zelf de verschillen in aanraken. Het belang van de intentie en de kleine details.”

PRAKTISCH      

Deze opleiding CONTACT EN BEWEGEN duurt 2u15 en wordt in kleine groepen gegeven om persoonlijke begeleiding in de praktijk te garanderen. De dansers delen hun expertise en voelkracht met de zorgverleners. We delen de groep op in 2: 1 groep in de voormiddag en de 2e groep in de namiddag.

Deze opleiding gaat samen met de Inspiratiesessies, de Workshop Aanraken en vertrouwen en de Observatie. Voor plaatsen waar geen personen met dementie aanwezig zijn, bv een opleiding bij Thuiszorg, kan Observeren weggelaten worden.

We doen dit met 3 dansers. Aantal deelnemers : 12

© 2024 inti vzw