Biografieën

../../facebook/IMG_1046%20(1).jpg

Na het behalen van een diploma Burgerlijk Ingenieur, volgde Anabel Schellekens een dansopleiding bij P.A.R.T.S. (Performing Arts Research and training Studio’s o.l.v. Anne Teresa De Keersmaeker) Ze werkte o.a. met Robert Wilson, Pierre Droulers, Kosmas Kosmopoulos en HushHushHush. 

Binnen haar eigen gezelschap inti maakt ze dansvoorstellingen waarbij ze de intimiteit opzoekt. Haar werk speelt zich af dichtbij en tussen het publiek: in theaters (Volta, Nu, Blanco Spoor, A void of), op locatie (Move, Princesse de Galle, Era, Land Scape,  Ik heb geen angst, I want to see you) en in huiskamers (Dans in huis, Vous Permettez?, Marcella).   (zie ook www.intivzw.be) Artistieke partners bij deze projecten zijn onder meer Natascha Pire, Katja Pire, Giulia Sugranyes, Thomas Devens, Anton Van Haver en Laika.

Naast dans geeft ze ook DO-IN yoga en shiatsu massages. Het concrete en fysieke contact hierbij inspireert haar nu om beweging te maken met de toeschouwer. Ze was ook gastchoreografe en gastdocente o.a. aan de KUL Leuven Odisee, het Koninklijk Vlaams Conservatorium, Studio Herman Teirlinck, Fontys Dansacademie en Artforum.

In 2020 behaalde ze een postgraduaat Somato-Psychopedagogie aan PXL Hasselt. 

../../../Library/Containers/com.apple.mail/Data/Library/Mail%20Downloads/9A214B98-58A9-4274-8582-263E6AF38805/portret%20Natascha%20(Women)%20BW.

Natascha Pire houdt van dans, fysiek theater en de podiumkunsten in het algemeen, waardoor haar werkterrein als freelance danser/choreograaf/coach heel gevarieerd én uitgebreid is. Ze maakte en/of speelde onder meer  bij fABULEUS, Ensemble Leporello, hetpaleis, Kopergietery, Bronks, Laika, Kwaad Bloed, INTI, Tuning People, Toneelhuis, MartHa!tentatief,… Ze speelde/danste  o.a. in Het Verdragen van Versailles, Woudlingen van Randi De Vlieghe, operatie CHARLIE, ZOO doen ze de dingen en Virginity van hetpaleis. Daarnaast ook in Women (Ugo Dehaes), Marcella samen met Anabel Schellekens en in de langspeelfilm Anna Karenina van Joe Wright in choreografieën van Sidi Larbi Cherckaoui. 

Recent coachte ze Randi De Vlieghe en Jef Van Gestel in Rita (Bronks)werkte ze als choreograaf mee aan Hoge Weg van MartHa!tentatief en staat ze in het project Bewogen van INTI. 

Ze had 20 jaar de Artistieke Leiding over Dansatelier Impuls te Geel waar ze nog steeds met Impuls Company werkt. 

Ze combineert haar werk als performer en maker met workshops en coaching, en wordt zowel in België als internationaal gevraagd. Haar curriculum omvat zowel amateurs als dansers in opleiding, acteurs en andere bewegers. Haar brede ervaring als danser en als maker zorgt voor een diep inzicht in de (vertel)kracht van beweging en fysicaliteit in alle mogelijke vormen en contexten.

../../../Library/Containers/com.apple.mail/Data/Library/Mail%20Downloads/96BB186F-2E5F-4D29-A0BE-B18781593F4B/KP2_4474.jpg

Danseres en choreografe Katja Pire schoolde zich in diverse dansstijlen om zich uiteindelijk toe te spitsen op hedendaagse dans en fysiek theater, vaak voor/met een jong of jeugdig publiek. Katja danste o.a. bij Keski.e.space, hetpaleis, Ensemble Leporello, 4hoog en Nat Gras. Als choreografe en bewegingscoach werkte ze samen met Toneelgroep NUNC, figurentheater Tieret, Cacao Bleu, Bonnie_attemps en Hofplein Jeugdtheater Rotterdam. Voor fABULEUS was ze repetitor/assistente voor Everland (Natascha Pire),Liefdesverklaring (Nicole Beutler en Magne van den Berg), Girls en RATS (Ugo Dehaes). 

De voorbije 12 jaar verdiepte Katja zich in contactimprovisatie en instant-compositie. Haar werkveld richt zich gaandeweg meer en meer op projecten waarbij interactie met de omgeving en de ander, in het moment, centraal staan. In 2014 ontwikkelde ze naar aanleiding van Brussel Danst het deels geïmproviseerde locatieproject If you passing meet me, en via sociaal-artistieke projecten bij o.a. Madam Fortuna werkt ze aan kunstbeleving als middel tot verbinding. Ze begeleidde ook projecten met jonge dansers in Portugal, Venezuela en Zuid-Afrika.

© 2023 inti vzw