Stil Bewogen

Stil Bewogen maakt communicatie met mensen met dementie mogelijk.

Wanneer woorden wegvallen, blijft alleen de taal van het lichaam over.  De dansers van INTI VZW gebruiken hun danservaring en expertise in non-verbale communicatie om contact te maken.

Drie dansers van INTI maakten de voorstelling ‘Bewogen’, waarbij je als deelnemer niet kijkt maar zelf wordt bewogen. Toen mensen met dementie deelnamen, werd dit contact nog intenser en werd een veel groter potentieel duidelijk. Op uitnodiging van CC De Werft bewogen ze de bewoners van Huis Perrekes en ontdekten hoe het contact mensen met dementie uit hun isolement kan halen.

Hieruit ontstond STIL BEWOGEN. De dansers ontwikkelen technieken met als doel de fysieke dialoog tussen zorgverleners en personen met dementie te verrijken. We bieden danssessie op maat aan en geven onze kennis om contact te maken met personen met dementie door

> Stil Bewogen in zorginstellingen

> Stil Bewogen voor familieleden/mantelzorgers en zorgvragers

> Stil Bewogen in opleidingen

> Geraakt door dit project? Steun ons!

Reacties van zorgverleners:

Ik vond het geweldig hoe duidelijk je me leidde in beweging zonder dat het dwingend was.” (Fran)

In dit project doe je niet alleen iets voor hen, je doet het samen met hen, intiem, waarbij zij zelf ook een aandeel hebben. Het belang hiervan. Dit is echt een meerwaarde voor mensen die je anders niet kan bereiken.” (Gitschotelhof) 

Reactie van Kwaliteitszorg Zorgbedrijf: “Tal van bewoners & zorgmedewerkers in onze wzc zijn Stil Bewogen door de dansers van Intivzw. Zowel letterlijk als figuurlijk. Een wondermooie ervaring om onze medewerkers te zien groeien en bewoners openbloeien… *** Dankjulliewel ***

Reactie van Wietse (rolstoelgebruikster): “En dan sluit ik mijn ogen, even onwennig, overgeleverd, even verloren in mijn lijf. Maar jij  weet de weg. Ik voel het, je beluistert mijn dansend lijf, en dan giechelen jullie samen: mijn lijf en jij. En dan is er ook een moment dat ik stop met denken. Dat ik mijn lijf toelaat je te volgen of gewoon te bewegen en jij volgt, jij leidt, met zo’n luisterende handen, dat ik kan verdwijnen in de beweging, en toch heel aanwezig ben.”

> STIL BEWOGEN IS UNIEK – kunst in de zorg

Neem voor meer informatie vrijblijvend contact op via  anabel@intivzw.be of 0486 98 40 54

Meer weten?

> ontstaan van Stil Bewogen

> biografieën dansers

Helan gaat voor een bredere kijk op welzijn.

Dankzij de spelers van de Nationale Loterij krijgt inti een duwtje in de rug.