Stil Bewogen aanbod familieleden/mantelzorgers

STIL BEWOGEN – familieleden/mantelzorgers en een persoon met dementie

Met Stil Bewogen ontstaat via de aanraking in het moment een fysieke dialoog en een moment van intens luisteren. Deze connectie creëert vertrouwen en extra mogelijkheden tot verbinden met mensen met dementie.  De zorg wordt aangenamer. Het contact en daarmee de feelgood verbeteren.

Stil Bewogen voor familieleden en mensen met dementie. Een ontspannen manier om opnieuw emotioneel contact te maken en een ideaal cadeau om samen te beleven. Hoe werkt het?

• 1 of 2 familieleden en de persoon met dementie krijgen een individuele danservaring op maat van hun eigen lichaam en mogelijkheden.

• De familieleden ervaren en observeren. De danser geeft tips over aanraken en vertrouwen, toont en laat voelen hoe deugddoend deze vorm van connectie kan zijn. Bewogen is een bijzonder heilzame ervaring. Het vergroot de veerkracht van de mantelzorger en helpt om met hernieuwde energie verder te gaan.

• 2 extra familieleden of vrienden kunnen de danssessie bijwonen.

• De sessie vol dans en advies duurt een halve dag, op locatie bij u thuis of in het woonzorgcentrum.

• Prijs: 280 euro (all in)

Bekijk hier de impact van Stil Bewogen:

Bel voor een afspraak: +32 486 98 40 54

Mail voor een afspraak: inti@intivzw.be

Reacties:

“Het valt me op hoe jullie op zo’n zachte niet dwingende manier iemand  zo in beweging brengen” (zorgverlener Zorgbedrijf Antwerpen)

“Jouw dansen me mijn vader heeft me erg beroerd. Ik kijk er naar uit om samen met hem op die manier te bewegen en elkaar op dat diep niveau te ontmoeten.” (Patricia Goemaere)

“Mijn vader heeft Alzheimer in een gevorderd stadium. Hij is meestal in zichzelf gekeerd, in gedachten verzonken. De woorden komen onsamenhangend. Hij is voortdurend op zijn hoede, de wereld niet begrijpend. Praten was sowieso niet zijn sterke kant. Mijn vader was liefdevol, maar ook erg op zichzelf en afwezig. Sinds ik hem wekelijks uitnodig om samen ‘stil te bewegen’ is onze relatie veranderd, verdiept. Nu alle woorden weg zijn en enkel onze lichamen spreken, komen we steeds dichter bij elkaar en voelt het aan alsof we één dansend lichaam zijn. Hij sluit zijn ogen. Ik voel hem ontspannen in mijn handen. Hij voelt zich veilig. Wanneer hij opnieuw zijn ogen opent, verschijnt er vaak een brede glimlach. Hij en ik, durven zoals heel vroeger elkaar opnieuw diep in de ogen te kijken. Ik had nooit verwacht ooit nog zo close met hem te zijn. Dankjewel !!!! (Erik en Patricia)

“Deze manier van contact maken heeft een extra dimensie aan mijn zorg gegeven.” (zorgverlener Zorgbedrijf Antwerpen)